Advertisements

I vanliga fall är Ikea kul, har jag för mig. Har nog inte varit där sen typ jag och K köpte sängen vad jag kan minnas. Kanske nån gång efter. Igår var det inte fullt lika kul eftersom jag bara skulle handla tråkiga nödvändigheter. Det som däremot var lite kul var att gå runt med J och planera in vad vi ska köpa den dagen vi ska flytta ihop. Få drömma och fantisera lite. Vi hittade både en säng och en soffa. Kanske är det tur att det är så lång tid kvar tills vi ska flytta ihop så hinner jag spara haha. Sängen var väl hyfsat billig, men soffan vi hittade, den enda vi gillade, kostar 12 000 kr. Om min soffa håller så länge. Den knakar och knarrar i fästena varje gång man sätter sig i den så den rasar väl när som helst. Maja hittade också en säng, och det är prioriterat för hennes ger snart upp. Så mitt sparande jag gör varje månad ska först gå till en diskmaskin, det är akut. Och sen får det bli en säng till Maja.

På väg hem stannade vi till hos Kalle så han får hämta sin borrmaskin och sen på Ica så jag kunde handla det som behövdes till maten. Kalle stannade på en kaffe och borrade samtidigt upp nyckelskåpet som Maja gjort i träslöjden. Så nu hänger hennes och mina nycklar där. No more slänga dem dem på bänken i hallen bara när man kommer hem.

Eftersom vi hade ätit korv på Ikea var ingen av oss hungrig så maten blev väldigt sen. Istället för att laga mat kollade jag först på Vanderpump rules (älskar konstiga dokusåpor) och sen fastnade jag i Wish. Ja, jag föll för grupptrycket och installerade appen. Mest för att jag behöver en ny skinnjacka. Min jag har är det inga fel på, förutom att fickorna är pyttesmå så jag får inte ens i nyckelknippan. Och vill inte behöva släpa med mig stora handväskan bara för att gå till affären osv. Sen råkade jag hittade lite annat smått och gott som också ska köpas vid tillfälle.

Klockan var över sju när jag äntligen började med maten, vi brukar sätta oss till bords runt klockan sex i vanliga fall. Men hey, det är helg så vad gör det om 100 år? Efter maten försvann Maja in i sovrummet för att spela på Js xbox och Leo kollade på Scooby Doo och pillade på sin telefon han äntligen har fått tillbaka. Nu har han skött sig hyfsat ett tag så nu fick han den. Med två simpla regler han måste följa för att få ha den. Går han hem till en kompis så måste han ha ljudet på och svara när jag ringer, och när han ska lägga sig ska telefonen stängas av och så ska han ge den till mig. För vi har haft så mycket problem med att även om han lägger bort telefonen så smyger han upp på natten och tar den. Så nu ligger den inne i mitt sovrum på nätterna, där kan han inte smyga in utan att jag vaknar.

Idag ska vi hem till lillebror och fira honom. Det var ju ett tag sen han fyllde, 24e April. Men när han tänkt att fira hade jag redan bokat in att vi skulle fira Leo så han hade ett firande dagen efter istället. Men eftersom att vi är rätt många som vill fira honom och han bor i en liten tvåa med ont om plats så fick han dela upp firandet i två omgångar. Och idag är det våran tur. Kalle är snäll och hämtar upp oss strax innan klockan tre så vi slipper ta bussen som jag hade planerat att vi skulle göra. Jag orkar inte fixa mig idag med smink och allt så det står jag över.

Sen är det det gamla vanliga som ska fixas här hemma. Rulla cigg, rensa kattlåda, laga mat osv. Ska försöka hinna med att tvätta Majas träningskläder också så de finns till gympan och träningarna nästa vecka. Den ungen behöver helt klart mer träningskläder så jag inte behöver tvätta dem så ofta. Känns så onödigt att tvätta en maskin med bara tre uppsättningar träningskläder. Jippi, ännu en utgift.

Johnny
Älsklingen på väg till Ikea

 

Follow on Bloglovin
Dag 82 av 100
Dag 82 av 100

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.