Advertisements

Igår var jag med om nåt ovanligt. Tog en liten rast på jobbet och gick ut och rökte när det var lugnt. Sitter i lugn och ro på bänken och njuter av solen och en cigg när det kommer en kille med en kaffe i handen och frågar om han får sätta sig bredvid mig. Visst fick han det. Vi småpratade lite och han frågade om jag jobbar där och jag svarade att ja, det gör jag. Då frågar han om han ska stanna kvar och vänta tills jag slutar så kan vi hitta på nåt. Jag svarade att det skulle nog inte min pojkvän uppskatta och då frågade han om han verkligen behövde veta det då. Hur ofta blir man uppraggad mitt på dagen av nån som är nykter, och inte på krogen en sen kväll? Det hela slutade med att vi satt och småpratade lite om livet och relationer innan jag gick in och fortsatte jobba.

Hade ett litet möte med nya chefen också. Det är ju en del grejer jag fortfarande har dålig koll på. Jag och min handledare hann inte gå igenom riktigt allt innan hon slutade eftersom hon hastigt och lustigt blev sjukskriven. Och eftersom chefen också är ny så hade hon inte heller jättekoll men vi listade ut saker ihop. Det är så skönt att vara på en arbetsplats där alla är snälla och hjälpsamma. Vi ska även ha ett möte ihop med min arbetsspecialist där vi ska gå igenom exakt vad mina arbetsuppgifter är. Nu är de ju lite flytande, jag har gjort en del och min handledare har gjort en del så vi ska gå igenom exakt vad jag ska göra och hur det ska göras. Vet inte om det blir gjort innan semestern eller om vi tar det efter. Jag har i alla fall koll på det mesta som ska göras och chefen sa att dyker det upp nåt nytt så löser vi det ihop.

När jag slutade tog jag bussen till affären sen hem och tvätta. Medans tvätten gick lade jag mig på soffan, och somnade. Jag är helt enkelt inte gjord för att gå upp så tidigt. Det spelar ingen roll hur många timmars sömn jag får, går jag upp så tidigt måste jag lägga mig på soffan på eftermiddagen. Vaknade lite snabbt när J ringde på porttelefonen så släppte in honom. Och somnade om. Vaknade till igen av att Maja sa att hon och J skulle ut och åka inlines. Och somnade om igen. Vaknade igen av att J sa till att han tar med sig trollen till affären. Och somnade om igen. Så ingen sammanhängande sömn här inte. Blev mindre än en timma totalt så jag vet inte hur mycket nytta det gjorde. Var i alla fall supertrött resten av kvällen. Tills strax innan det var dags att lägga sig haha. Så himla typiskt. Kan vara hur trött som helst hela dagen men så fort klockan börjar närma sig läggdags så blir jag pigg. Typ runt nio, tio på kvällen. Varje kväll, det slår aldrig fel. Tur att man har sina sömntabletter.

Vid ett idag hämtar K trollen, det är ju hans helg. Men den här gången blir jag utan dem lite längre eftersom de ska åka på semester nästa vecka. Ni vet, när han smsade mig om att det var bokat redan, innan han kollade av om jag faktiskt hade några planer med trollen eftersom det är mina dagar? Som han gör varje år. Den semestern. Fördelen med att trollen åker idag är att jag slipper fira midsommar! Jag är inte mycket för högtider, förutom jul, så att kunna stanna hemma i mysbyxor är himmelriket. I vanliga fall åker vi alltid ut till mamma och firar, vilket är mysigt och allt. Men är som sagt inget fan av högtider så jag stannar hellre hemma än att sitta ute i regnet i flera timmar och blir blöt och kall.

Istället har jag och Kalle ett jätteprojekt. Först ska vi färga mitt hår, vilket iofs inte är ett så stort projekt, bara tråkigt. Men har en gigantisk utväxt som verkligen behöver lite omvårdnad. Men sen, efter att trollen åkt ska vi röja i Leos rum. Sist jag gjorde det gjorde jag det ensam och det tog en hel helg. Nu får jag hjälp och jag hoppas att vi hinner allt idag. Allt ska ner i rätt låda, som redan är märkt med vad den ska innehålla för att Leo lättare ska ha koll på var varje sak ska. Vilket hjälpte till en början men nu är det totalt kaos där inne. Kan inte ens minnas sist när jag kunde dammsuga ordentligt där inne. Så det ska röjas, trasiga saker ska kastas och var sak på rätt plats. Ska även tvätta hans matta och dammsuga och skura golvet. Förhoppningsvis. Jag är så glad och tacksam över att jag har en vän som Kalle som ställer upp och hjälper till vad det än gäller. Alla borde ha en egen Kalle.

Ute hos mamsen
Ute hos mamsen

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.