Advertisements

Igår blev jag glatt överraskad av J. Det är ju ingen större hemlighet att jag är rätt trött på att jag gör 99% av allt som ska göras här hemma. Han bäddar efter han klivit upp, och jag gör resten. Vilket driver mig till vansinne. Till slut, för nån dag sen, fick jag nog och sa att jag tänker inte, under några som helst omständigheter, flytta ihop när det är så här och tro att allt magiskt ska lösa sig bara för att vi flyttat ihop. För det gör det aldrig. Har redan haft ett sånt förhållande och det slutade med att jag efter åtta månader fick nog och kastade ut fanskapet och gav honom tre dagar på sig att hämta sina grejer. Så vill jag ju inte att det ska sluta med J. Honom älskar jag ju mer än nånting annat. Ja, ibland har han diskat, men det är oftast efter att jag fått ett utbrott när jag runnit runt som en tok i fem timmar och fixat medans han gjort ingenting och jag till slut fått ett utbrott. Så långt ska det inte heller behöva gå. Men som alltid slutade det den här gången också med ett utbrott, dock i milt format, innan jag byggde ihop grillen.

Så efter att vi hade grillat och ätit så tog han disken. Men eftersom han alltid gör det efter mina utbrott när jag fått nog över arbetsfördelningen här hemma så lade jag inte så stor vikt vid den. Visst, skönt att slippa, men jag visste ju att dagen efter skulle allt vara som vanligt igen. Men gud så fel jag hade. För igår gjorde han nog mer än jag hemma. Han tog disken efter frukost och dammsög sovrummet. Och inte som när han förra gången dammsög sovrummet och dammsög runt sina kläder och punktmarkerade några dammtussar. Nej då, han flyttade bort allt ifrån golvet och dammsög och tillbringade en halv evighet där inne ihop med dammsugaren. Och när Maja och jag kom hem ifrån Målet efter att ha handlat kebab och pizza stod han och diskade igen. Vilken pojkvän jag har.

Maja och jag hade en riktig myskväll med snabbmat och film, The day after tomorrow. Vi hade tänkt att se En riddares historia men hittade den ingenstans med svensk text. Så det fick bli den första. Den är helt ok att se, och Maja är tillräckligt stor för att se den. Har inte allt för många filmer i min filmhylla, köper sällan film för det finns inte många jag tycker är värda att äga, och de flesta är för mycket våld eller skräck för att vara lämpliga för henne, så jag tog första bästa som stod där som var på hennes nivå. Hon tyckte den var bra i alla fall och det är huvudsaken.

Leo hade haft det så bra så med Kalle, vilket jag inte tvivlade på. De hade varit i leksaksaffären, letat pokémons och jag vet inte allt de gjort. Och de skulle tydligen ut idag igen på pokémonjakt. Jag är så glad att vi, hela familjen, har Kalle. Och att han finns där för trollen oavsett om det gäller att han ska klia dem på ryggen eller att de vill sova hos honom. Och det ger mig chansen att få egentid med ett troll bara. Vilket inte är det lättaste som ensamstående.

Kvällen efter att Maja har lagt sig var däremot lite mindre kul. Visst, J har sovit här bra länge, men vi tillbringar typ ingen tid alls ihop på dagarna. Utan han vaknar, dricker kaffe, duschar och sen går han iväg för att antingen gå hem eller träffa en kompis. Så kommer han tillbaka på kvällen. Så vi både tillbringar mycket tid ihop men ändå inte. Vi hinner liksom inte med att umgås för den tiden som finns till att umgås, då umgås han med andra. Och han kan mycket väl tillbringa en hel dag med någon annan och en kopp kaffe, men att mitt på dagen sätta sig på balkongen med en kopp kaffe och filosofera om livet på balkongen, det går inte. Det är därför jag alltid säger att för honom är jag nummer 1, så länge det inte finns en nummer 2 för då blir jag nummer 10. Typ. Och självklart ska han få spendera tid med sina vänner utan mig, precis som jag träffar vänner utan honom, men ibland kan man ju faktiskt träffa vänner ihop. Eller bara umgås själva en dag.

upload_-1 (25)

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.