Advertisements

Äntligen fredag! Som jag har längtat. En hel helgs sovmorgon. För det är det enda jobbiga med praktiken, att behöva gå upp så himla tidigt varje morgon, jag är inte gjord för det. Jag är ju nattmänniska. Visst, det är väl inte alltid superroligt på praktiken, men det är aldrig jobbigt. Det är just bara att behöva gå upp tidigt, det tar emot varje morgon.

Har jag tur hinner jag med det sista som har legat och väntat efter semestern idag och sen är jag ikapp. Då kan jag börja nästa vecka med att ta itu med att sortera arkivet, 2014 och 2015, där allt ligger ihopblandat istället för separerat. Så varje akt måste gås igenom för att se vad den tillhör och sen sorteras. Ja, jag behöver ju inte oroa mig för att bli sysslolös i alla fall.

Sen blir det till att åka hem och vänta på att Leo ska komma hem ifrån öppna verksamheten så att vi kan gå och handla. Ja, vi handlar alltid ihop på fredagar så att trollen kan välja fredagsmys och lördagsgodis. Vilket de iofs ändå inte ska göra idag. Fredagsmys har de redan och lördagsgodis behövs inte eftersom vi inte ska vara hemma. Men de ville följa med ändå för att det är fredag och då blir det så.

Sen hoppas jag att jag kan slappa i soffan efter det. Ska försöka hinna med allt på morgonen här hemma så att allt är klart tills vi kommer hem. Igår hade Maja fixat och dona som bara den tills jag kom hem. Hon hade diskat frukostdisken, sorterat in alla skor i skostället, vikt tvätt och röjt på vardagsrumsbordet. Vilken tjej jag har! Det var så himla skönt att komma hem till det. Då behövde jag bara fokusera på tvätten och den behöver jag inte tänka på idag. Jag tvättade ju sängkläder igår och de behöver hänga två dygn så idag kan jag helt strunta i tvätten för det som hänger där har ännu inte torkat.

Kvällen blir lugn. Efter att trollen lagt sig blir det sängen och serier. Lär väl somna hyfsat tidigt men kanske inte riktigt går och gör oss i ordning vid klockan tio på kvällen som vi brukar göra. Men inte för sent, för jag är rätt trött efter veckan måste jag erkänna.

När man får sånt här på telefonen av Maja
När man får sånt här på telefonen av Maja

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.