Advertisements

Vi hade det så trevligt så ute hos mamsen. Tyvärr var det lite för mycket getingar, och J är allergisk så vi stannade bara drygt en timma. Vi får åka dit när det blivit kallare ute och inte är så mycket getingar. Istället åkte vi till affären och handlade middag och sen åkte vi hem. Kalle följde med upp på en kaffe innan han åkte vidare hem till sig. Vi roade oss med att äta middag och sen ville trollen kolla film, Lego-filmen vi kollade sist. Varken jag eller J var sugna på att se den så vi lade oss i sängen och kollade serier istället.

Tog en liten paus när det var dags att få ungarna i säng och sen fortsatte vi med serier tills det var dags att sova. Jag hann med att läsa några sidor också när jag lagt mig, medan jag väntade på att J skulle göra sig redo för sängen. Det har blivit en rutin nu och det är så skönt att ha fått tillbaka läslusten och börjat beställa böcker igen. Jag är ju som lyckligast när jag har flera hyllor med olästa böcker som bara väntar på att få bli lästa. Helst engelska. De enda jag beställer på svenska är av svenska författare, annars föredrar jag helt klart att läsa på engelska. Just nu samlar jag på mig alla böcker av David Eddings, och börjar med Belgarion. En av mina absoluta älsklingsserier och jag vet inte hur många gånger jag läst den. Jag har verkligen saknat att läsa lite grand dagligen, men har inte hittat ro till det. Men nu har jag hittat både lusten och tillfället till det och det känns underbart. Har verkligen saknat mina böcker. Och nu fylls hyllan sakta men säkert med olästa böcker igen och så fort jag har beställt månadens ranson längtar jag direkt till slutet av nästa månad så jag kan beställa fler. Ja, Lilith hatar att shoppa, förutom böcker. Det kan jag köpa hur många som helst.

Idag blir det en lugn hemmadag. Jag ska ingenstans förutom en snabbis till affären. Sen är det fixa hemma som gäller. Tvätta, mala tobak och allt sånt som måste göras. Det som tar längst tid är tvätten och den sköter sig ju självt. Så medans den går kan jag passa på att göra allt det andra också. Och som alltid så planerar jag att ta itu med min pärm men det vet vi ju alla hur det går när jag planerar att ta itu med den. Det händer ju aldrig. Men vem vet, idag kanske är dagen då det händer haha. Det tar ju inte så lång tid, några minuter bara sen är det klart. Och det är väl därför jag hela tiden skjuter på det och tänker att ”det går ju så fort så det kan jag göra lite senare”. Men å andra sidan så växer ju högen med papper som ska in om jag inte tar itu med det och då blir det ju ännu jobbigare.

Vi börjar äntligen lista ut var alla Js saker ska få plats när han flyttar in. Det största problemet har varit en av hans hyllor vi inte lyckats hitta nån plats för. Mitt hem är ju milimeterplanerat och alla möbler fyller en funktion och går inte att ta bort. Men nu, igår, tror jag äntligen att vi hittade en plats för hans hylla. Lilla bordet i vardagsrummet får offras. Jag ska bara lyckas hitta plats för de saker som är där. Men det har mest använts som en plats där jag lägger saker så länge innan jag tar itu med dem, så jag tror att det mesta helt enkelt får slängas eller åka in i klädkammaren. Så får alla hans saker plats.

 

De olästa böckerna förökar sig
De olästa böckerna förökar sig

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.