Advertisements

Man kan lugnt säga att det märktes att det var tisdag igår, dagen som gud glömde.

Jag har ju fått ny dator på jobbet och kom mig äntligen för att byta. Till en laptop. Med en docka till så att jag ändå kan ha min skärm och tangentbord. Problemet var bara att när jag kopplade in strömkabeln i dockan hände absolut ingenting, datorn vägrade att starta. Kopplade jag däremot strömkabeln direkt till datorn funkade det finfint. Men då kan jag dels inte ha min stora skärm och tangentbord, och dels kan jag inte ha mitt ställ för papper framför skärmen vilket gör det svårare att arbeta när jag inte kan ha min papper framför mig. Så jag fick arbeta med laptopen och ha alla mina papper vid sidan om vilket gör att jag måste vrida kroppen fram och tillbaka hela tiden. Vilket funkar en kort stund men är inte bra i det långa loppet. Ringde till IT och de lyckades inte heller lista ut vad som är fel.

Sen fick min radio för sig att lägga av. Jag lyssnar ju på P3 hela dagarna på jobbet. Mycket prat och lite musik, vilket Lilith gillar. Och väldigt intressanta gäster. De har haft ifrån kronofogden, en jurist som jobbar som försvarsadvokat osv. Ja, jag vet, jag är tant. 🙂 Men hur jag än vred på ratten på radion så sprakade det bara. Så ingen mer radio för Lilith inte. Som tur var så var Kalle snäll och svängde förbi stan efter jobbet och köpte en radio jag ska få nån dag att ha på jobbet.

För att inte tala om röran på jobbet. För tillfället håller jag på att gå igenom akterna för 2015 och har hittat akter där ifrån 2013, 2014 och 1016. Kaos är bara förnamnet alltså. Och det kommer ta mig en evighet. Veckor, om inte månader. Skoj skoj. Mer skoj var däremot att jag, när jag var ute och rökte, smet in till frisören och bokade en klipptid på fredag efter jobbet. Jag älskar att det finns en frisör precis bredvid jobbet, jag kommer mig för att klippa mig så mycket oftare då. Så nu ska det fräschas upp!

När jag kom hem så tog jag tvätten medans jag pratade i telefon med kusinen. Allt går så mycket snabbare när man pratar med nån så man inte tänker på vad man gör och hur tråkigt det är. Sen skulle jag ha dammsugit men det glömde jag helt så det får jag ta idag. Ser faktiskt inte alls fram emot att gå till jobbet idag och jobba med den där laptopen. Måste försöka få tag på chefen också och säga åt henne att jag behöver en ny docka. Det lär ju ta sin lilla tid för det ska först inventeras och sen beställas. Så fram tills dess får jag arbeta så som det är nu. Det enda jag ser fram emot är att starta datorn.

Med den gamla tog det ungefär 7 minuter ifrån att jag startade den tills alla program var igång, och det är bara två stycken. Viva, som är det system vi arbetar i, och mailen. Viva kunde jag få klicka på flera gånger innan nånting hände och det startade. Nu startar det på en gång. För tillfället är det enda fördelen med att ha bytt dator.

Saknar mitt pappersställ och mitt tangentbord
Saknar mitt pappersställ och mitt tangentbord

2 Comments

  1. Det är oftast olika strömkablar med olika styrka för docking och pc. Dockingstationen kräver en starkare strömadapter än den till pc:en. Så är det med de allra flesta pc – märken. Man har en större adapter som ligger kvar på kontoret och i dockingen, och den med lite svagare ström med sig när man tar med laptopen hem 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.