Advertisements

Jaha, det gick ju ungefär som väntat på familjerätten. Allt är mitt fel och han gör ju precis allt han borde. Jag kan se min del i det hela men det kan inte han. Enligt honom är allt till 100% mitt fel, han har minsann ingen del i att det är som det är. Så timman där gick åt till att han konstaterade att allt är mitt fel, tappade humöret, höjde rösten och hade sig. Typiskt K alltså. Han finns minsann där för sina barn och de kan alltid vända sig till honom. Mhm, det är därför jag sitter ensam på i stort sett alla möten som rör barnen. Men han har ju inte rååååd att ta ledigt för att vara med. Där ser man hans prioritering. Han får väl göra som alla andra gör och spara semesterdagar till sånt. Att komma till familjerätten, det kan han göra, då kan han ta ledigt. Men att ta ledigt för att diskutera i ett möte hur hans son blir mobbad och hur vi ska lösa det, det har han inte råd att ta ledigt för. Skillnaden där är att på det mötet har han inget personligen att vinna på att komma, det rör inte hur han ska få sin vilja igenom och då är det inte värt att ta ledigt. På familjerätten kan han i alla fall försöka att få sin vilja igenom och då är det värt att ta ledigt. Jopp, så funkar hans prioriteringar, det är värt att offra några kronor på att ta ledigt om det finns en chans att han ska få som han vill, men rör det inte honom personligen, då är det inte värt att ta ledigt oavsett vad det än gäller. Och han kan som sagt inte se sin egen del i varför saker och ting är som de är. Så han ägnade timman åt att framhäva vilken förträfflig pappa han är, och när jag påpekade såna saker som att han inte ens kunde ringa sin egen son när han fyllde, utan skickade ett sms till Maja om att han skulle gratta Leo, ja då hade han ju självklart ett försvarstal redo för det också. Jag är så trött på honom och hans inbillade storhet att jag kan spy.

Efteråt åkte jag och handlade och sen hem, men var så slut av mötet att jag helt enkelt inte orkade laga mat. Så det fick bli matlåda till middag, det funkar det också. Och så tar vi det jag handlade idag istället. Fördelen är att jag inte behöver handla idag efter praktiken utan kan åka direkt hem.

Och idag har vi möte med chefen och min arbetsspecialist. Jag tror att vi ska diskutera anställningen, det börjar ju bli dags med tanke på att den tjänsten jag för tillfället har blir tillgänglig för anställning den sista september, och dit är det inte långt. Jag har ett papper med frågor jag behöver svar på som rör anställningen och allt runtomkring. Som vilka de har kollektivavtal med osv.

Det blev sent i säng igår kväll så jag är helt slut idag, det kommer gå åt många muggar kaffe på jobbet idag. Och risken finns att jag även tar mig en lur på soffan när jag kommer hem. Kommer ju hem tidigare eftersom jag inte hinner handla. Måste iofs tvätta men det går fort att vika undan den rena tvätten och tvättmaskinen sköter sig ju självt och jag kan ta hand om den rena tvätten efter middagen.

Summerar mötet på familjerätten rätt bra
Summerar mötet på familjerätten rätt bra

2 Comments

 1. Så typiskt!
  Vi har liknande här med barnens pappa. Han har minsann inte gjort något fel! Han försöker med allt och han stöder i allt osv osv.
  Men han syns aldrig till på möten angående barnen , endast om han ekonomiskt kan vinna på det.
  Allt detta har lett till att Oliwia totalvägrar träffa pappa, senast hon var hem till honom var vid jultiderna (för att jag tvingade henne) och senast hon såg honom var runt midsommar.
  Edward träffar pappa två gånger i månaden, mest för att pappa inte ska bli ledsen..

  1. Det är hemskt när det är så. Barnen ska aldrig behöva göra något emot sin vilja, bara för att föräldern inte ska bli ledsen. Har varit i ungefär samma sits. Och en förälder ska alltid finnas där för barnen, på möten och annat, för ett barn förtjänar alltid två föräldrar även om de inte lever ihop.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.