Advertisements

Det var länge sen en fredag var så efterlängtad som nu. Att få stänga av alarmet och veta att nu ringer det inte på två dagar. Himmelriket!

Igår var det full fart på jobbet, som vanligt. Jag hade turen att det fanns färdigt kaffe redan när jag kom så på 30 minuter hann jag få i mig två stora muggar, inte för att det hjälpte. Totalt tror jag det hann bli fem muggar under dagen innan jag slutade, men inte blev jag piggare för det. Problemet var bara att dricker man fem muggar kaffe så kan man glömma att man kan lyckas somna på soffan, men jag fick i alla fall vila en stund.

Våran chef tyckte hon skulle testa inbrottslarmet igår, utan att upplysa någon först. Så när larmet gick var det ingen som visste varför så då följde vi reglerna och gick ut och ställde upp oss. För att sen höra att det var bara ett test. Innan hade hon testat överfallslarmet men då blev vi i alla fall förvarnade innan och behövde inte gå ut.

Pratade även med min arbetsspecialist som hade lite goda nyheter, igen. Minimilönen har höjts med några 100 så efter skatt så kommer jag få ut bara lite mindre än vad jag får ut totalt på en månad nu om man räknar med barnbidrag, underhåll och bostadsbidrag. Och då är det bara lönen. Sen får jag fortfarande barnbidrag och underhåll. Visst, bostadsbidraget kommer att sänkas men jag kommer ändå få väldigt mycket mer i plånboken än jag har nu. Mycket trevligt.

När jag kom hem slängde jag mig på soffan under filten men lyckades inte somna, men fick i alla fall vila lite. Sen ringde pappsen och vi pratade en stund om allt och ingenting. Sen var klockan för mycket för att ens försöka somna en stund, då var det snart dags att börja med maten.

Idag blir det tydligen lyxfrukost på jobbet. Jag vet det för att jag hjälpte till att förbereda det igår. Jag och våran andra administratör gick och handlade det som behövdes. Jag vet däremot inte varför än men det får jag väl veta halv tio när det är dags för frukost. Ska även unna mig en kebabtallrik till lunch tänkte jag. Det har varit en sån vecka när jag känner att jag är fan värd det.

Efter praktiken blir det en tur till affären och handla det som behövs handlas. Men med tanke på att jag ska äta en stor kebabtallrik till lunch så lär jag knappast få i mig middag så det struntar jag helt enkelt i att handla. Men cola är ett måste, och kanske chips. J ska ju tillbringa kvällen i soffan med Idol och då tillbringar jag den i sängen med mina serier så då kan jag ligga där och äta chips bäst jag vill. Det brukar jag inte göra när vi båda ligger där för då finns det inget bättre än att ligga med huvudet på hans axel och hans arm runt mig, men det är omöjligt att äta chips när man ligger så.

Trollen ska till sin pappa idag och kommer hem på måndag. Som alltid kommer det att bli otroligt tyst och tråkigt. Hade jag fått välja hade jag alltid haft dem här. Men jag är glad att de nu faktiskt har en helt ok relation till sin pappa, trogna läsare vet ju att vägen dit har varit väldigt lång och med väldigt många uppförsbackar. Jag må tycka det jag tycker om honom, men det spelar ingen roll egentligen. Det är vad barnen tycker som är det viktiga, och jag är så glad för deras skull.

Vad vore livet utan kaffe?
Vad vore livet utan kaffe?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.