Advertisements

Nu blev det ett sånt där uppehåll igen men jag har helt enkelt på morgonen prioriterat att sova 20 minuter extra, och då blir det ingen tid över till att blogga innan jag ska iväg. Visst, jag kan ju blogga via appen på lunchen, men jag har aldrig gillat att mobilblogga. Det är ändå inte så mycket som hänt.

Jag har kommit fram till att det är inte att jobba heltid som är jobbigt, det är faktiskt lätt som en plätt. Det är att behöva gå upp nästan en timma tidigare än jag är van att göra som är det svåra. Jag är en nattmänniska vilket gör att jag är allergisk emot att gå upp tidigt på morgonen. Det är i stort sett omöjligt. Det blir inte lättare av att vi alltid är jätteduktiga på att komma i säng vid en hyfsad tid, men så ligger vi alltid och pratar ”en liten stund” och vips är klockan jättemycket och jag borde ha sovit för länge sen. Men jag skulle inte byta bort våra pratstunder för allt i världen. Det är bara vi, inga barn som pratar konstant, ingen tv, ingenting. Bara jag och J utan något som distraherar. Då är det helt klart värt att förlora några timmars sömn. Det tar jag igen på helgen ändå. Och ja, jag är fullt medveten om att man inte kan ta igen förlorad sömn.

Idag blir det en lugn dag. Kalle kommer senare för att köra mig till affären. Alla julklappar jag beställde har kommit och måste hämtas ut och det är lite för mycket för att bära, även om det inte är långt. Så Kalle är snäll och kör mig, då behöver jag bara få upp allt till lägenheten. Måste även inventera julklappspappret så jag vet att jag kan slå in allt också. Tänkte passa på nu när trollen är hos K i helgen så de inte ser på kartongerna varifrån det kommer. Så när de kommer hem på lördag kommer det ligga paket under granen. Nåt som är lite tråkigt är att vi inte kan ha snören på paketen för då är Roxy där och tuggar i sig. Och paketsnören är livsfarliga för katter för de kan sno sig runt tarmarna. Så inga snören här inte. 🙁

Förutom att hämta ut paket har vi inget planerat. Vilket är otroligt skönt. Det brukar vara så mycket inplanerat när vi är barnlediga att det aldrig blir en lugn helg hemma och bara göra ingenting. Så nu har vi som oskriven regel att inte planera in för mycket de helgerna. För även om mina barn är hyfsat stora och halvt självgående är det ändå mycket mer att göra när de är hemma. Så när de inte är hemma är det så skönt att bara lufsa runt och göra så lite som möjligt.

Julstämning på jobbet
Julstämning på jobbet

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.