Advertisements

Gud vilken lång dag det var igår, men så är det när man vaknar klockan åtta och inte kan somna om. Jag satte trollen i arbete med att tömma de gamla bokhyllorna och bara lägga allt i soffan så länge. Sen fick Leo följa med till affären medans Maja tog isär de gamla bokhyllorna. Jag och Leo kom fram till att en av bokhyllorna skulle få flytta in till honom, vilket gjorde att det bara var en kvar som var tvungen att tas sönder i bitar och kastas.

Men jag gick som sagt var upp klockan åtta så efter några timmar var jag helt slut. Så lagom tills Kalle kom hit med allt material till hyllan vi skulle bygga var jag redo för en power nap men det kunde ju jag glömma. Kalle och båda trollen slet hårt. Vi tog en middagspaus och sen forsatte de med de sista hyllorna. När allt var på plats började mitt arbete. Att få alla lästa inbunda som låg i soffan upp på översta hyllan, i bokstavsordning för det hade jag glömt att säga till trollen när de tömde den gamla hyllan. Jag har ju alltid mina böcker i bokstavsordning och skulle sagt åt trollen att när de lade alla inbundna i soffan skulle de ha lagt dem som de stod. Men det glömde jag. Så nu fick jag stå och ställa upp en bok i taget och se till att den hamnade på rätt plats.

När de väl var på plats var det dags för alla lästa pocketböcker som stod i hyllorna i sovrummet att få flytta ut i vardagsrummet. De stod ju i bokstavsordning så det gick lite snabbare att flytta. Efter det var det dags för alla bokserier att få flytta ifrån sovrummet till vardagsrummet. Vill ha serier separat, så jag har tre olika delar med böcker. En med inbundna, en med pocket och en med serier. Efter det var klart var det dags att flytta alla olästa böcker som låg i soffan i vardagsrummet in i sovrummet. De behöver inte stå i nån speciell ordning, förutom serier. Som låg huller om buller i soffan så det var bara att plocka fram mobilen och kolla upp i vilken ordning alla böcker var. Som tur var så tog det inte överdrivet lång tid.

Sen var det resten som var i soffan som varit i de gamla bokhyllorna. I hyllan vi byggde i vardagsrummet vill jag inte ha nånting annat än böcker, kanske lite brädspel. Men i gamla hyllorna i vardagsrummet hade jag hur mycket som helst. Så det var bara att ta fram en sopsäck och börja rensa. Fyllde säcken rätt fort och det lilla som var kvar får än så länge stå i vardagsrummet för jag blev inte riktigt klar med bokhyllorna i sovrummet. Alla lästa pocketböcker som stod i ordning flyttade ju jag, och alla serier som stod i ordning som är lästa flyttade jag också. Men jag har flera hyllor med travar av böcker staplade på varandra utan nån som helst ordning som ska flyttas också. Men då var klockan så mycket att det orkade jag inte ta itu med. Det får vänta tills nån annan dag. Och i takt med att de böckerna flyttar ut i vardagsrummet, kan det som står på hyllorna i vardagsrummet och som inte är böcker få flytta in i sovrummet. Jag tar lite i taget för med tanke på hur många böcker det är som bara ligger utan nån som helst ordning lär det ta sin lilla tid.

Fast kvällen var tung, riktigt tung. För hur det än har varit sista månaderna så älskar jag J något så otroligt mycket. Annars hade jag aldrig stannat kvar och kämpat så länge som jag gjorde. Det gör man bara om man verkligen älskar nån, för det hade varit såååå mycket enklare att bara lämna allt och gå vidare. Och aldrig har väl ”hans” sida av sängen känts så tom som den gjorde igår. Jag hade kunnat göra vad som helst för att få känna hans arm runt mig när jag skulle sova. För det har inte varit bara dåligt, det har varit mycket som har varit bra också. Jag vet hur han kan vara, och tycker bara det är synd att han valde att inte vara så länge. För hade han inte valt det, ja då hade det kunnat bli hur bra som helst.

Men idag är det en ny dag, och nyårsafton. Som jag inte bryr mig om alls, har aldrig gjort. Tycker det är en rätt menlös dag och inte speciellt mycket att fira. Trollen däremot gillar den så då styr vi upp den som de vill. Kalle kommer också, och han och Maja ska laga mat. Fläskfilé med potatisgratäng och en god sallad. Och nyår kommer att sluta på samma sätt den alltid gör. Att jag sitter skittrött i soffan och väntar på att fyrverkerierna ska ta slut långt efter midnatt så att jag kan köra trollen i säng så jag också får gå och lägga mig. 🙂 Vad ska ni göra ikväll?

Före
Allt ifrån gamla bokhyllorna
Har kommit en bit på väg
Tillfälligt klart

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.