Advertisements

Igår tog jag en friskvårdstimma och gick ner till optikern för att justera glasögonen. De satt alldeles för hårt så de tryckte emot skallbenet och gjorde ont. Nu tror jag att hon justerade dem lite för mycket och de är lite för lösa men så får det vara för tillfället. Orkar inte åka ner idag igen. Det får bli när jag ändå ska till läkaren och har vägarna förbi.

Dagen gick rätt fort. Sista två timmarna var sega som vanligt. Egentligen borde jag ju ta en kaffe där på eftermiddagsrasten men jag är helt enkelt inte sugen på. Det kan bero på de enorma mängderna jag dricker på förmiddagen, men där är det helt omöjligt att dra ner. 🙂

Det var så skönt att äntligen få komma hem och kramas med mina troll som varit borta i en vecka. Men inte helt förvånande, nu när K fått som han vill så visar han sitt rätta ansikte. Den här gången vid matbordet. Då får Maja ett mess om att ni har de valt skolor till henne. Jag säger inget om själva skolorna de valt, för det är de skolor Maja kan tänka sig att gå på och då ska hon självklart få göra det även om jag önskade att hon valt en annan skola. Nej, det är att han och den elaka styvmodern bara går över huvudet på mig och väljer. Det är något han, jag och Maja borde ha diskuterat ihop. Men icke, han och elaka styvmodern bestämmer och bortser helt ifrån att det faktiskt är jag som har henne mesta tiden och inte han och att jag är hennes andra vårdnadshavare. Jag är dock inte förvånad, tyvärr. Och att elaka styvmodern är inblandad gör mig inte heller förvånad för hon ska lägga sig i precis allt hela tiden. Sånt hon inte har att göra med. Som att hon nu under lovet som var messade Leo att han skulle väcka Maja för hon borde inte sova längre. Eeeh, ursäkta? Hemma hos mig är det väl faktiskt jag som avgör hur länge jag tycker att min dottern ska få sova, när hon har haft en kompis sova kvar och de garanterat legat och fnittrat halva natten, och inte hon? Eller som den gången Maja hade muskelinflammation i ryggen och hade jätteont och jag köpte Ibumetin som tar hand om både inflammationen och värken. Då messade hon Maja om att den medicinen skulle minsann Maja inte äta förens hon varit hos läkare som ställt en diagnos. Eeeh, ursäkta? Är det inte just det som Ibumetin och liknande är till för, för att man ska slippa springa till läkaren i onödan utan bara kan köpa något receptfritt och ge henne. Så är det konstant. Om ni bara visste hur trött jag är på att höra ”Men Carolina sa att…”. Jag kräks i munnen lite grand varje gång jag hör det för det är nog den meningen som sägs mest här hemma. Som sagt, det är en skillnad på att vara engagerad och att lägga sig i något man inte har att göra med, och där går hon över gränsen gång på gång. Så jag messade K om det, att det är något han skulle ha diskuterat med mig, och att jag inte längre kommer acceptera att Carolina lägger sig i hur vi gör här hemma. Jag lägger mig inte i hur K gör hemma hos sig om barnen inte far direkt illa, och då ska inte hon komma och lägga sig i hur vi gör här så länge barnen inte far illa, vilket de verkligen inte gör! Så jag messade K, men som alltid så kan han inte se sin egen del i det hela. Skrev även att jag inte tänker acceptera att elaka styvmodern lägger sig i längre, det har pågått alldeles för länge. Inte helt oväntat så svarade han inte ens på det sista meddelandet. För nu har han fått som han vill, få ha barnen en dag längre, och då behöver han inte anstränga sig längre. Det han glömmer är att nästa gång han vill ha barnen ytterligare en dag så kan han ju glömma det när han beter sig så här, då är det helt omöjligt att få det att funka att han har dem längre. Enough of my rant now.

Idag blir det en vanlig vardag. Jag ska rulla cigg, sen ska jag åka och jobba. När jag kommer hem är det tvätt och mat som gäller och sen soffan tills det är dags för Leo att lägga sig. Då blir det sängen och serier för mig. Maja har ju träning så när Leo väl har lagt sig är det tomt och tyst hemma och då kan jag lika gärna lägga mig i sängen och kolla på nåt. Onsdagar är ju den dagen det är som mest serier som kommer så jag har ju lite att välja på.

 

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.