Advertisements

Igår var en rätt seg dag. Inte överdrivet mycket att göra på jobbet nu i några dagar. Men nu är det snart ny månad, och då kommer det att vara massor istället. Men tiden går så sakta när det är så här lugnt och dagarna känns extra långa. Så ingen var gladare än jag när klockan var fyra så att jag fick åka hem.

När jag kommer hem är det ingen Leo hemma, så jag messar Maja, som inte heller är hemma. Till slut ringer jag henne och ber henne gå till öppna verksamheten och kolla efter om Leo är där. Hon svarar att han är med henne och hennes kompis, de är ute på skolgården och spelar basket. Puh. Nästa gång får de gärna höra av sig om att de går ut så att jag slipper undra om något hänt.

Jag tog itu med tvätten när jag kom hem och sen var det dags att fixa mat. Majas kompis skulle äta med oss så det blev mycket skratt och trams vid matbordet, som alltid när hon är här. De är så härliga ihop, det är skratt precis hela tiden. Det är därför jag aldrig säger nej när Maja frågar om hennes kompis får vara här.

När Leo hade lagt sig kröp Maja och jag ihop i soffan för ett avsnitt Gilmore Girls och sen var det sängen för Maja också. Jag var trött och hade ont i huvudet så jag och J kröp också ner i sängen och det tog inte överdrivet lång tid innan jag somnade.

Idag ska trollen till sin pappa och det kommer att bli tomt och tyst hemma tills de kommer hem igen. Jag kommer aldrig nånsin vänja mig vid att de inte är hemma mellan varven och jag kommer nog aldrig nånsin att tycka att det är skönt att vara barnledig mer än några timmar. Men jag och J har planerat att på lördag ska vi ligga i sängen hela dagen och bara göra ingenting, kolla serier och filmer är vad vi ska roa oss med. Det är väl den enda fördelen med att vara barnledig, att man kan göra sånt ibland.

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.