Advertisements

Klockan är tio på kvällen; och du är för utmattad för att ens orka kolla på 22-nyheterna. Morgonrutiner, skjuts till förskola,  packning av lunchväskor, aktiviteter efter skolan, middag, läxor, bad och slutligen läggdags. Allt detta på toppen av ditt egna jobb med övriga måsten; som följer med det där som vi kallar för vuxenlivet. Du har precis tillräckligt med energi kvar för att dra dig till sängs – detta så att du kan vakna tidigt och börja om rutinen på nytt. Varje dag med unga barn kan verkligen kännas som en vecka och varje vecka som en månad.

Men med varje födelsedag som passerar och varje julafton som firas – verkar åren flyga förbi med ljusets hastighet. Din lilla bebis blir 5-år på ett ögonblick; och sedan plötsligt är hon tonåring.Varje dag ger en ny tillväxt, nya milstolpar och ny förundran; men de utmaningar som kommer med att pussla ihop tiden;  hindrar oss ofta från att fullt ut uppskatta nyanserna.

Men föräldraskap läggs också en hel del tid på att vänta på ditt barn. Det finns massor med scenarion där du som förälder helt enkelt måste sätta dig ner och vänta tills ditt barn är klar med det han eller hon gör. Det kan handla om hockeyträningen, fotbollsträningen eller så kanske de är påväg hem. Det är då det är det viktigt att utnyttja tiden du har som “egen tid” och kanske planera hur morgondagen ska se ut, kolla på tv, surfa på sociala medier, eller kanske spela lite mobilcasino. (som du förövrigt kan läsa mer om här.)

Tänk dock på att när du lägger ihop all den tid som dina barn tillbringar på dagis, i skolan, sovande hemma hos kompisar, med barnvakter, på lägret, och övriga aktiviteter som inte inkluderar att de umgås med dig – så blir det ganska tydligt att tiden man får med sina barn är knapp. Ju äldre barnen blir, desto mer trafikerade blir deras dagar och helger med upptåg, vänner och olika aktiviteter; det kan därför vara svårt att få den kvalitetstid man vill ha med sina barn.

Tänk på; att istället för att oroa dig för hur många minuter du kommer att spendera med dina barn, fokusera istället på hur du kan förvandla dessa minuter till minnesvärda ögonblick.
(Artikeln är ett samarbete med Agency island)

1 Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.