Advertisements

Long time no see, jag måste verkligen bli bättre på det här.

Vi har tyvärr varit tvungna att ta bort Sötnos. Hon var så supersjuk att vi inte hade något val. Förra torsdagen var det och jag har inte ens orkat blogga om det förens nu. Vi saknar henne så otroligt mycket hela familjen.

Vi har däremot adopterat en ny liten misse som vi tänker ska bli lekkompis till Sol eftersom de är ungefär jämnåriga. Det går sådär måste jag säga. Vi fick hem henne i onsdags, och hon har gömt sig sen dess. Däremot har man fått klappa henne när hon gömt sig på såna ställen att man fortfarande når henne. Men nu har hon kommit på att under soffan når vi henne inte så där ligger hon. Vi fick henne att busa lite smått med en leksak igår, vilket vi ser som ett framsteg. Och när hon låg lite längre fram emot kanten på soffan lyckades Maja få komma nära henne med handen. Hon heter Minoo och är en riktig gullunge. Jag önskar bara att hon inte var så rädd, jag tycker så synd om henne.

Idag ska Kalle färga mitt hår så jag får bort utväxten till julafton, det är ju inte långt kvar. Sen funderar jag på om jag kanske ska ta och slå in lite paket och fylla på under granen där det redan ligger några.

Har varit iväg och skrivit kunskapstest på Komvux också, i svenska. Vi ska tänka på att Lilith gick, tekniskt sett, inte ens ut högstadiet. Hade knappt godkänt i nåt ämne för jag gjorde hellre annat än gick i skolan. Därför borde testsvaret varit på den nivån också. Men nej. I ordförståelse låg jag nära nivå 3 (högsta på gymnasienivå) och skriva låg jag mellan nivå 1 och 2. Så rekommenderad kursstart är gymnasienivå 1. För ja, tanken är att Lilith eventuellt ska börja plugga. Ett ämne i taget samtidigt som jag jobbar. Det beror helt enkelt på hur samarbetsvillig min chef är till att hitta alternativa lösningar än tjänstledigt, vilket jag inte har råd att ta. CSN vägrar jag eftersom jag redan betalar av på en skuld på ca 90 000 kr. Vill inte höja den ännu mer. Så vi ska snart ha ett möte med chefen för att se hur det blir. Och på tisdag ska jag skriva kunskaptstest i matte. Det kan bli knepigare och där kommer jag att hamna mycket lägre än i svenska. Anledningen till att jag hamnade så högt i svenska vet jag är för att jag alltid läst mycket. Matte däremot är på vissa sätt en färskvara, och den har jag inte använt mig av på många år. Inte avancerad matte i alla fall. Men det får bli som det blir. Jag hamnar på den nivån jag hamnar på. Jag har redan kortat min studietid med nåt år tack vare att jag hamnade så högt på svenskan.

Gömmer sig under Majas säng (så skyll dammråttan på henne)
Sov så gott älskade tuss

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.