"> Sommartid och bilåkning -

Sommartid och bilåkning

Det är liksom sommar på riktigt nu! Hur länge sen var det egentligen inte sedan vi rakt igenom hade en sånhär toppensommar? Sommar innebär ju lite ledighet och lite njutning och med allt det där roliga kommer ju också tider att passa. Så bilen får åka några mil även den. Trollen har saker att göra till höger och vänster och jag och Kalle vill ju hinna njuta emellanåt. Kanske bara ta bilen till en trevlig uteservering eller något annat skoj. Man kan lugnt säga att min kropp är redo för semester och med ett kontor som står och ekar och ett ännu tommare skrivbord börjar det kännas rätt så angeläget.

Semester innebär mycket vila och läsa för min del, men jag älskar även att åka på roadtrips. Bara ta bilen och sticka någonstans över dagen! Jag får ju liksom utnyttja bilen medan jag kan, vill och vågar. Som jag nämnt någon gång tidigare skrämmer ju bilkörning mig på vintern. Det är faktiskt någonting jag har funderat en del kring. Att bilkörning som ska vara en bekvämlighet kan bli till någonting otäckt. Det är väl därför jag kanske är en typisk bilist som enbart borde vistas på vägarna med en helförsäkring? Just på vintern dårå, för då behöver jag inte oroa mig lika mycket.

Helförsäkring är alltså den mest täckande bilförsäkringen hos Svedea som täcker allt från trafikskador, vägassistans och stenskott till brand- och vagnskador. Den lägsta av bilförsäkringarna kallas för trafikförsäkring och är den som alla använda bilar måste ha. Den täcker bara trafikskador och ska jag våga köra på en vinterisig väg känner jag nog att jag åtminstone måste ha vägassistans också. Det har både halv- och helförsäkringen. Det som skiljer halv- och helförsäkringen åt är att helförsäkringen också täcker vagnskador, alltså skador på bilen vid trafikolyckor, skadegörelser och andra yttre olyckshändelser. Det låter ju lite som den där biten jag skulle behöva för att känna mig lite tryggare ute på vägarna.

Men nu är det sommar. Och jag känner inte samma rädsla över att köra bil som på vintern. Men kan en bilförsäkring aldrig vara ett hinder egentligen. Kanske borde jag skaffa mig en redig sådan redan nu och sen köra som en galning på semestern. Öka milen i kärran och upptäcka nya ställen tillsammans med trollen och Kalle? Det var bara en tanke som slog mig. Nu tänkte jag kolla på några spännande avsnitt av serier jag följer. Sen kan jag kolla upp bilförsäkringar mer ordentligt.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om mig

Kontakt: lilithsblogg@gmail.com

40 år gammal (holy crap) 3barnsmamma. Läser en hel del. Älskar Linkin Park, färgen rosa och tatueringar. Jobbar som administrativ assistent åt Eskilstuna Kommun.

De andra

Rasmus är 22 år och har flyttat hemifrån. Är gift med JO. Pluggar på högskolan om dagarna.

Maja är 15 år och går i nionde klass. Fritiden tillbringar hon helst med att läsa, hon är en riktig bokmal precis som sin mamma. Xbox och dator är också populärt. Är även engagerad i Ung Vänster, till sin mammas glädje.

Leo är 13 år och går i sjunde klass. Det bästa han vet är att titta på Youtube. Han är en riktig mammagris som älskar att kramas. Är en riktig pratkvarn. Har diagnosen Asperger och är en riktig liten professor ibland.

Kalle är den bästa vännen man kan ha. Vi har känt varandra i över 20 år, och jag tröttnar aldrig på att umgås med honom. Han kan få mig att le med bara några ord och finns alltid där när man behöver honom. En riktig ängel.

Bli en stalker

concrete_twitterconcrete_facebookconcrete_emailconcrete_youtubeconcrete_instagramconcrete_heart
Translate the blog
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Kategorier
Tidigare svammel

2020 Reading Challenge

2020 Reading Challenge
Lilith has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide

Läser för tillfället


goodreads.com