Advertisements

Det är liksom sommar på riktigt nu! Hur länge sen var det egentligen inte sedan vi rakt igenom hade en sånhär toppensommar? Sommar innebär ju lite ledighet och lite njutning och med allt det där roliga kommer ju också tider att passa. Så bilen får åka några mil även den. Trollen har saker att göra till höger och vänster och jag och Kalle vill ju hinna njuta emellanåt. Kanske bara ta bilen till en trevlig uteservering eller något annat skoj. Man kan lugnt säga att min kropp är redo för semester och med ett kontor som står och ekar och ett ännu tommare skrivbord börjar det kännas rätt så angeläget.

Semester innebär mycket vila och läsa för min del, men jag älskar även att åka på roadtrips. Bara ta bilen och sticka någonstans över dagen! Jag får ju liksom utnyttja bilen medan jag kan, vill och vågar. Som jag nämnt någon gång tidigare skrämmer ju bilkörning mig på vintern. Det är faktiskt någonting jag har funderat en del kring. Att bilkörning som ska vara en bekvämlighet kan bli till någonting otäckt. Det är väl därför jag kanske är en typisk bilist som enbart borde vistas på vägarna med en helförsäkring? Just på vintern dårå, för då behöver jag inte oroa mig lika mycket.

Helförsäkring är alltså den mest täckande bilförsäkringen hos Svedea som täcker allt från trafikskador, vägassistans och stenskott till brand- och vagnskador. Den lägsta av bilförsäkringarna kallas för trafikförsäkring och är den som alla använda bilar måste ha. Den täcker bara trafikskador och ska jag våga köra på en vinterisig väg känner jag nog att jag åtminstone måste ha vägassistans också. Det har både halv- och helförsäkringen. Det som skiljer halv- och helförsäkringen åt är att helförsäkringen också täcker vagnskador, alltså skador på bilen vid trafikolyckor, skadegörelser och andra yttre olyckshändelser. Det låter ju lite som den där biten jag skulle behöva för att känna mig lite tryggare ute på vägarna.

Men nu är det sommar. Och jag känner inte samma rädsla över att köra bil som på vintern. Men kan en bilförsäkring aldrig vara ett hinder egentligen. Kanske borde jag skaffa mig en redig sådan redan nu och sen köra som en galning på semestern. Öka milen i kärran och upptäcka nya ställen tillsammans med trollen och Kalle? Det var bara en tanke som slog mig. Nu tänkte jag kolla på några spännande avsnitt av serier jag följer. Sen kan jag kolla upp bilförsäkringar mer ordentligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.