Advertisements

Sportfans kommer många former, och de delar en känslomässig hängivenhet. Sanna sportfans engagerar sig i olika beteenden som kan verka konstigt för utomstående. De kan ägna en stor del av sin tid och ekonomi för att stödja ett visst spel eller lag. Om du dejtar eller bor med en sportfan, men inte själv är intresserad, kan det bli ganska jobbigt. Hur ska man hantera det? Det finns faktiskt en studie från 2012 om just det här – vilka konflikter som kan dyka upp i familjer där en av parterna är en riktigt engagerad sportfan, och den andra inte bryr sig alls. Som man kanske förväntade sig hade de fans som identifierade sig starkt med sitt lag ofta fler och värre konflikter kring detta i sitt förhållande än de som inte var lika engagerade fans. Så här kommer några tips till er som bor ihop med sportgalningar som inte kan missa något med ”sitt” lag eller sport.

Försök att se det roliga i sporten. Det är det enklaste sättet att förena parterna i den här konflikten, åtminstone i princip. Allt du behöver göra är att lära dig grunderna i sporten och försöka hänga med i en match för att se om du också kan tycka att det är kul – även om du kanske inte trodde det från början. Många sportfans njuter av allt som följer med sporten förutom själva spelet. Den sociala erfarenheten av att vara på en match, eller att titta på en match med andra människor, är ofta sportens största dragning. Genom att försöka fånga en del av din partners entusiasm kan du upptäcka att ni tillsammans utvecklar gemensamma erfarenheter som faktiskt förbättrar ditt förhållande. Det finns ett element av spänning i nästan alla sporter.

Vadslagning på sport

Många gillar även att spela på matcherna, och får ut lika stor spänning av det som av själva matchen. Betting ger en helt ny dimension av engagemang, och det kan vara spännande även om man inte är så förtjust i själva sporten. Om du inte kan njuta av att se en match kanske du kan tycka att det är kul att spela på resultatet? En extra slant om man vinner är ju alltid kul, och även om man inte vinner har man ändå ansträngt sig och gjort något för och med sin sportfanatiske partner.

Om du verkligen inte gillar sporten alls, trots att du försökt, skaffa en hobby eller ägna dig åt något under tiden din partner ägnar sig åt sport. Träffa kompisar, ägna dig åt någon slags pyssel, hantverk eller konst, eller gå och träna. Se det som lite egentid, och ta hand om dig själv en stund. Om du ägnar den här tiden åt hushållsarbete är det lätt att bli irriterad över att partnern bara sitter och ser på sport, så gör något du själv gillar. Försök att inte bli avundsjuk på din partners hängivenhet. Det handlar inte om dig eller laget – din partner kan älska båda. Respektera att partnern tycker att sporten är oerhört viktigt. Då är chansen större att komma överens om praktiska saker på ett vänligt sätt större.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.