Ut med det korta, in med det långa

 

I våras tröttnade jag ju på min svarta färg i håret jag haft i hundra år och ville förnya mig lite, byta färg till något lite roligare. Det gick ju inte riktigt som jag hade tänkt. Svart färg sitter som berget så i längderna ville blekningen inte ta, trots att frisören lät den verka i 90 minuter. Det fanns inget annat alternativ om jag ville byta hårfärg än att klippa av mer än 30 cm för att bli av med det svarta som vägrade blekas. Jag hade tänkt klippa typ fem cm. Så från att ha hår som gick nästan enda ner till svanken slutade det nu vid axlarna.

Jag har alltid velat ha mitt hår långt, möjligheterna för vad du kan göra är så många flera. Utsläppt, hästsvans, flätor osv osv. Med hår som slutar vid axlarna kan du inte göra så mycket, det får mest hänga där. För att inte tala om att med min form på ansiktet passar jag så mycket bättre i långt hår. I alla fall enligt mig. Och eftersom blekningen tog halvbra i resten så blir det två olika nyanser i håret. Ett där jag färgade med lila, och en helt annan där jag färgar lila när det växer ut. Så för att få bort det i längderna som inte är rätt nyans kan jag inte låta håret växa ut utan måste klippa bort det i takt med att det växer. Allt för att, till slut, få en och samma nyans i hela håret.

Därför blev ingen gladare än jag när jag snubblade över  Poze. Nu kan jag få tillbaka mitt långa hår igen som jag har saknat sen jag klippte mig i våras. Förutom löshår i olika former och färger erbjuder de även stylingverktyg, och hårvård. Dubbel glädje för mig i väntan på att mitt eget hår är lagom långt igen.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om mig

Kontakt: lilithsblogg@gmail.com

40 år gammal (holy crap) 3barnsmamma. Läser en hel del. Älskar Linkin Park, färgen rosa och tatueringar. Jobbar som administrativ assistent åt Eskilstuna Kommun.

De andra

Rasmus är 22 år och har flyttat hemifrån. Är gift med JO. Pluggar på högskolan om dagarna.

Maja är 15 år och går i nionde klass. Fritiden tillbringar hon helst med att läsa, hon är en riktig bokmal precis som sin mamma. Xbox och dator är också populärt. Är även engagerad i Ung Vänster, till sin mammas glädje.

Leo är 13 år och går i sjunde klass. Det bästa han vet är att titta på Youtube. Han är en riktig mammagris som älskar att kramas. Är en riktig pratkvarn. Har diagnosen Asperger och är en riktig liten professor ibland.

Kalle är den bästa vännen man kan ha. Vi har känt varandra i över 20 år, och jag tröttnar aldrig på att umgås med honom. Han kan få mig att le med bara några ord och finns alltid där när man behöver honom. En riktig ängel.

Bli en stalker

concrete_twitterconcrete_facebookconcrete_emailconcrete_youtubeconcrete_instagramconcrete_heart
Translate the blog
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Kategorier
Tidigare svammel

2020 Reading Challenge

2020 Reading Challenge
Lilith has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide

Läser för tillfället


goodreads.com