Advertisements

 

I våras tröttnade jag ju på min svarta färg i håret jag haft i hundra år och ville förnya mig lite, byta färg till något lite roligare. Det gick ju inte riktigt som jag hade tänkt. Svart färg sitter som berget så i längderna ville blekningen inte ta, trots att frisören lät den verka i 90 minuter. Det fanns inget annat alternativ om jag ville byta hårfärg än att klippa av mer än 30 cm för att bli av med det svarta som vägrade blekas. Jag hade tänkt klippa typ fem cm. Så från att ha hår som gick nästan enda ner till svanken slutade det nu vid axlarna.

Jag har alltid velat ha mitt hår långt, möjligheterna för vad du kan göra är så många flera. Utsläppt, hästsvans, flätor osv osv. Med hår som slutar vid axlarna kan du inte göra så mycket, det får mest hänga där. För att inte tala om att med min form på ansiktet passar jag så mycket bättre i långt hår. I alla fall enligt mig. Och eftersom blekningen tog halvbra i resten så blir det två olika nyanser i håret. Ett där jag färgade med lila, och en helt annan där jag färgar lila när det växer ut. Så för att få bort det i längderna som inte är rätt nyans kan jag inte låta håret växa ut utan måste klippa bort det i takt med att det växer. Allt för att, till slut, få en och samma nyans i hela håret.

Därför blev ingen gladare än jag när jag snubblade över  Poze. Nu kan jag få tillbaka mitt långa hår igen som jag har saknat sen jag klippte mig i våras. Förutom löshår i olika former och färger erbjuder de även stylingverktyg, och hårvård. Dubbel glädje för mig i väntan på att mitt eget hår är lagom långt igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.