Advertisements

Den här soppan blir ju bara värre och värre. Jag skrev ju redan igår att jag inte tror på att K sökt hjälp, för jag vet att han inte är där än, så att han inser att han behöver det. Men jag visste inte att det var så illa som det faktiskt är.

Det är ju inte bara mig K har barn med, så jag skickade ett meddelande till C. Jag tänkte att hon behövde veta så hon kan göra vad hon behöver göra för att skydda sina barn. Vi messade fram och tillbaka mest hela dagen. Det visar sig att inte bara har K varit påverkad när han har haft barnen, han har även kört bil påverkad, blivit stoppad och förlorat körkortet och därmed jobbet. Men han hävdar fortfarande att han inte har några problem med droger, han har faktiskt inte tagit något alls. Nån har lagt något i hans glas med cola. Samma ursäkt han körde med för tio år sen alltså. Köpte jag inte den då så köper jag inte den nu.

Mitt i allt så hör hans senaste ex av sig till båda trollen. K har minsann varken tagit droger eller druckit alkohol utan han är bara stressad. Den som påstår annat ljuger. Hur kan hon ens veta vad någon har sagt till barnen om allt det här? Hej S, läser du kanske min blogg? Det sista barnen behöver nu är att hon lägger sig i. Det barnen behöver är lugna vuxna som finns där och som stöttar. Inget mer. Och det hon räknade upp som tecken på stress är exakt hur K är när han är påtänd. Jag har sett honom påverkad många gånger och vet precis hans beteende, hans kroppsspråk. Ja allt.

Leo bara ryckte på axlarna åt det, han var ju där och såg hur hans pappa betedde sig. Jag ringde Maja för att höra hur hon kände men hon var ju också där och såg hans beteende och vet att det är mer än bara stress. För tillfället är hon så klar med sin pappa så det finns inte. Hon har fortfarande inte återhämtat sig efter förra gången, och nu gör han exakt samma sak. Om han nån gång lyckas få henne att förlåta honom bör han tacka gud för det är inget mindre än ett mirakel.  S gör dessutom inte K en tjänst genom att skydda honom, utan ger honom bara en ursäkt till att inte se sanningen i vitögat och se hur illa det är ställt.

C berättade även att hon erbjudit sig att köra K till behandlingshemmet direkt, men se det behövde han minsann inte för han har inga problem. Eeeeh, du har förlorat dina barn, ditt körkort och ditt jobb. Du kan inte förlora så mycket mer förutom lägenheten, och med tanke på det skick du befinner dig i så är inte det heller långt borta. Speciellt nu när du inte har något jobb. Så nu är K sur på C och vägrar att prata med henne. Han har inte hört av sig till mig heller för han vet precis vad jag tycker och tänker och att jag vet hur det ligger till så mig kan han inte heller lura.

Dock hände det ju även något positivt igår. Leo var i skolan för att prata med kuratorn, som sen ringde upp mig. Den delen han är inblandad i lät bra och jag berättade även om lite vad som hänt i helgen. Det kan ju vara bra att han känner till det för det är nåt jag tror att Leo kan behöva prata om. Lite senare ringde även ena rektorn upp. Den rektorn som är bra, inte den som är dum i huvudet. Hon berättade hur planen ser ut för att trygga upp Leos skolgång. De kommer även att förlänga den andra killens avstängning så att Leo får en chans att komma tillbaka i lugn och ro och de överväger starkt att flytta den andra killen från klassen till en mindre grupp. So far so good och jag känner mig trygg med att skicka Leo till skolan. Så han gick dit idag. Jag däremot är ett vrak så jag är hemma.

Det kommer att bli tuffa månader framöver, speciellt när det är långt kvar tills K inser att han behöver lägga in sig för behandling igen. Dessutom är han vårdnadshavare och har beslutsrätt vad gäller vissa saker och hur ska han kunna fatta rätt beslut. Att komma hem till sina barn påtänd visar ju att han inte är kapabel till det. Och nu, när speciellt Maja behöver att han kan tänka klart och fatta rätt beslut vad gäller henne. Som hon sa ”Det är vad jag behöver pappa till nu, förutom det klarar jag mig utan honom”.

Dock är det inget jag tänker ta upp med honom nu, det är lönlöst. När vi väl kommer dit får jag ta den diskussionen då. Har jag tur går det enkelt och det blir som förra gången och han skriver frivilligt över vårdnaden. Gör han inte det stämmer jag honom på den om det är vad som krävs för att min dotter ska få rätt hjälp.  För hur hemskt det än är så måste man ibland skydda sina barn till och med mot sin egen förälder.

Just saying

 

6 Comments

 1. Följer din din blogg pga att jag hittade den på www. Jag känner igen dig bl a ftersom du och min äldsta dotter gick på samma förskola en gång i tiden. Jag är inte ute efter att stalka dig eller lägga mig i – men nu kunde jag inte låta bli längre . Tror jag fattar vilket h-e du lever i (och har gjort) Vill bara ge dig lite hopp och tröst…
  Jag är själv nykter alkoholist sen 27 år tillbaka! (inga droger) o vill bara säga att man KAN låta bli att använda sånt skit. Hoppas K kan fatta det också. Hemskt när barn är inblandade…
  Hoppas du fixar det här
  MVH
  Ge dig inte!

  1. Starkt jobbat! Självklart kan man hålla sig ren, men då måste man lära sig av sina misstag och hela tiden utvärdera sitt mående och om det finns nåt sug och då söka hjälp. Tyvärr har K inte lärt sig det utan är varje gång säker på att han har allt under kontroll. Även när han förlorat allt. Det enda jag kan göra är att finnas där för mina barn. Har lärt mig att jag kan inte påverka honom så det lägger jag ingen energi på, det är bättre att jag lägger den på barnen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.