Advertisements

Igår när jag visste att Maja skulle vara färdig ringde jag henne för att höra vad de sagt om en utredning. Svaret hon hade fått var att de sätter inte den diagnosen på tonåringar. Nehej, för att varför inte då? Det är ju inte som om problemen försvinner bara för att man inte sätter nån diagnos. Det är väl bättre att fånga upp det så tidigt som möjligt, så att man kan sätta in rätt hjälp och stöd. Vi skulle i alla fall få en läkartid så vi kan diskutera det med läkaren.

Så Lilith får väl bli arg igen för att nåt ska hända. Blev arg på skolan för det som hände Leo och nu får jag bli arg igen. Jag är bara så trött på att det ska behövas. Det ska räcka med att det finns ett behov av hjälp och stöd så ska man få det. Men icke. Jag har lärt mig att så funkar det inte. Och jag vägrar att låta Maja gå i mina fotspår och må så dåligt i så många år när det finns så otroligt bra hjälp, bara för att de inte utreder sånt hos ungdomar. Det är inte en tillräckligt bra anledning enligt mig. Så nu är det väl bara att vänta på att tiden till läkaren.

Leo kom hem glad ifrån skolan igår, han har ju saknat sina kompisar under tiden han varit hemma. De är ju den stora anledningen till att han går till skolan. Så nu hoppas vi att det fortsätter såhär. Vi håller alla tummar och tår för det. Men skolan har en plan som låter bra så vi hoppas att den håller.

Idag är det faktiskt lugnt. Inga samtal som ska göras, inget kaos som måste redas ut. Så jag ska passa på att dra igång en av alla 80 poddar jag har liggandes och röja lite här hemma, det behövs. Är inte direkt så det har varit en prioritet med allt som pågått. Men nu finns det både tid och energi. Idag kör vi en helt vanligt vardag helt enkelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.