"> Ett dygn på Södertuna slott -

Ett dygn på Södertuna slott

Gud vilket underbart dygn jag har haft ihop med mamsen. Vi har badat, umgåtts och sovit som gudar. Det enda vi inte var nöjda med var maten, vi gick och lade oss hungriga båda två. Maken till små portioner har jag aldrig varit med om.

När vi kom fram igår checkade vi in och sen gick vi direkt och bytte om till badkläder. Vi hade turen att få spaområdet för oss själva, det var helt tomt när vi kom dit. Vi simmade en stund och sen gick vi upp och satte oss bredvid en värmande brasa, pratade lite och bara hade det trevligt. Lagom tills vi bytte om och skulle gå därifrån kom det en hel hög med folk så vi var verkligen där i rätt tid.

Vi gick upp på rummet och gjorde oss i ordning och sen satt vi och umgicks en stund innan vi gick till matsalen, och menyn var under all kritik. Enbart två varmrätter, världens minsta portioner både varmrätt och efterrätt och de visste ju att ta betalt för det lilla man fick. När vi hade ätit klart gick vi ner till biblioteket och satte oss. Mamsen tog en kaffe, men det var för sent för mig, då hade jag inte kunnat somna sen. Vid nio gick vi upp och duschade och kröp ner i sängen med var sin bok. Och gud så gott jag sov. Jag som brukar vakna några gånger per natt vaknade lite snabbt en gång bara, vände mig om och somnade om.

Halv nio var det dags att kliva upp. Och var vi besvikna på middagen så mer än gottgjorde frukosten för det. Jag äter ju i vanliga fall inte frukost, jag brukar nöja mig med två muggar kaffe men oj så gott det var. De hade allt ifrån vanligt bröd till våfflor, smörgåstårta, äggröra, bacon och mycket annat. Jag kommer ju att stå mig på det fram tills middagen ikväll. När vi hade ätit klart gick vi och hämtade våran packning, checkade ut och satte oss och väntade på mammas sambo som skulle hämta oss.

Mamma smög iväg en stund och när hon kom tillbaka hade hon en liten påse i handen jag fick. Inuti den låg en helt fantastisk ljushållare som jag sneglat på under hela dygnet. Bästa, gulliga mamsen. Den ska få stå på vardagsrumsbordet.

När jag kom hem hoppade jag i hoodie och tofflor, och sen gjorde jag kaffe. Jag sov bättre än jag gjort på länge, och det gjorde mig otroligt slut istället för utvilad. Så för att orka med tills ikväll behövs det kaffe. Jag har lite tvätt att ta itu med, packa upp, packa träningsväskan inför i morgon efter jobbet och lite annat smått och gott. Så kaffe it is. Jag får se när Kalle dyker över med Leo också. Sista rapporten jag fick var att Leo var vaken men inte klivit upp än så det dröjer nog ett tag innan de kommer. Då hinner jag få i mig kaffe.

Ett dopp
Kvällsmys i biblioteket
En ljuvlig utsikt

 

(Visited 75 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Om mig

Kontakt: lilithsblogg@gmail.com

40 år gammal (holy crap) 3barnsmamma. Läser en hel del. Älskar Linkin Park, färgen rosa och tatueringar. Jobbar som administrativ assistent åt Eskilstuna Kommun.

De andra

Rasmus är 22 år och har flyttat hemifrån. Är gift med JO. Pluggar på högskolan om dagarna.

Maja är 15 år och går i nionde klass. Fritiden tillbringar hon helst med att läsa, hon är en riktig bokmal precis som sin mamma. Xbox och dator är också populärt. Är även engagerad i Ung Vänster, till sin mammas glädje.

Leo är 13 år och går i sjunde klass. Det bästa han vet är att titta på Youtube. Han är en riktig mammagris som älskar att kramas. Är en riktig pratkvarn. Har diagnosen Asperger och är en riktig liten professor ibland.

Kalle är den bästa vännen man kan ha. Vi har känt varandra i över 20 år, och jag tröttnar aldrig på att umgås med honom. Han kan få mig att le med bara några ord och finns alltid där när man behöver honom. En riktig ängel.

Bli en stalker

concrete_twitterconcrete_facebookconcrete_emailconcrete_youtubeconcrete_instagramconcrete_heart
Translate the blog
EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish
Kategorier
Tidigare svammel

2020 Reading Challenge

2020 Reading Challenge
Lilith has read 0 books toward her goal of 30 books.
hide

Läser för tillfället


goodreads.com