Advertisements

Alltid när det är lördag konstaterar jag vilken lång vecka det har varit. Då kanske det inte är otroligt långa veckor om det är så varje vecka, det kanske är normaltillståndet? Hemska tanke…

I onsdags hade jag tid hos optikern. Jag visste att jag hade bokat in tiden när vi hade fika på jobbet och tyckte det var otroligt dumt av mig. Vid halv tio gick jag från jobbet och ner på stan, en rätt bra promenad. Väl framme tyckte jag att det var ju lite konstigt att kalendern inte hade aviserat när det var 30 minuter kvar så jag kollade efter varför. Jodå, visst hade jag bokat under fikat men tänkte inte ens på att vi har fika på eftermiddagen också och det var då jag hade bokat. Inte konstigt att mobilen inte hade aviserat. Jag skulle ju vara där halv tre, inte klockan tio. Bra Lilith! Så det var bara vända och gå tillbaka för att återkomma på eftermiddagen.

Undersökningen gick bra. Eller ja, det beror ju på hur man ser det. Jag fick ju en förklaring till varför jag för nån vecka sen behövde ändra till största storleken på mobilen för att annars ser jag inte på kvällen när ögonen är trötta, eller varför jag alltid får huvudvärk på eftermiddagen osv. Jag har ju inte varit hos optikern sen December 2016 och synen har förändrats en hel del. Hon visade med en lins hur jag kommer att se med mina nya glasögon och det var som en helt ny värd. Så nu är det bara att vänta tre veckor på att få hämta ut glasögonen.

Annars har veckan rullat på med jobb, gym och hemma. Det har varit så fint väder att det fullkomligt exploderat av pollen vilket min allergi inte är glad över. Igår var första gången den satte sig på andningen efter att jag hade varit ute på min lunchpromenad. Trots att jag tagit min medicin både på morgonen och vid lunch.

Efter jobbet tog jag bussen till affären och mötte upp Leo. Vi handlade det vi skulle ha till helgen och sen bar det av hemåt. Jag borde ha tvättat när jag kom hem, men kunde knappt andas ens när jag var stilla, så det fick bli soffan istället tills det var dags att laga mat. Mitt krav i affären när vi skulle handla var att det skulle vara otroligt enkelt. Leo föreslog potatisgratäng vilket jag gick med på. Sen ville han ha färdiga köttbullar. Eeeeh nej. Men vi kom fram till att han kan ju få köttbullar så kunde jag ta revbensspjäll till. Då är båda nöjda och glada.

Kvällen blev lugn sen, som vanligt. Det är samma rutin varje kväll. Leo ockuperar tvn i vardagsrummet så jag lägger mig i sängen och kollar på mina serier. Vid midnatt var det tack och god natt. Och som vanligt några uppvak under natten tills jag gav upp strax innan klockan nio och gick upp och fixade kaffe. Bara för att upptäcka att kaffebryggaren sjunger på sista versen och skulle verkligen behövas bytas ut, vilket det inte finns pengar till den här månaden ens om jag trollar med knäna. Jag får be en bön och hoppas att den fixar en månad till. Det var ju inte så jag vill starta min lördag.

Idag ska vi eventuellt hem till kusinen och kolla hur det blev när hon gjorde om hemma och ta en kaffe. Vi har pratat lite löst om det i veckan så vi får se om det blir av. Lite beroende på när det blir, om det blir, så tar jag eventuellt en sväng på gymmet på väg hem. Det skulle verkligen behövas. Lång vecka som sagt. Då är det skönt att få göra sig av med lite frustration.

Veckan som gått

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.