Advertisements

Rent jobbmässigt har det här varit en av de värsta veckorna än så länge. Ena chefen har fått för sig att vi ska göra om arkivet, igen. Vilket betyder att jag ska ägna typ halva min arbetsdag åt det. Men på nåt magiskt sätt ska jag ändå hinna med lika mycket av mina arbetsuppgifter som jag hinner i vanliga fall på åtta timmar, fastän jag nu bara har fyra timmar till det. Igår efter lunch kom hon in på mitt kontor och blev helt förskräckt över högen med avregistreringar som låg och väntade. Eeeh ja, de samlas ju liksom på hög när jag bara hinner göra mellan 15-20 istället för 30-40. Så hon konstaterade att det måste vi sätta stopp för. Jag svarade att då får hon väl säga åt folk att sluta avlida tills arkivet är klart för det är enda sättet att förhindra att det kommer in avregistreringar. Så sätter de mig på att göra annat fyra timmar om dagen får väl folk sluta dö under en vecka om jag inte ska hamna för mycket efter med mina andra arbetsuppgifter. Nån annan lösning finns liksom inte. Och nästa vecka kommer att bli precis likadan.

Utanför jobbet har det dock varit mycket bättre. Det har typ strömmat in goda nyheter hela veckan om både stort och smått. Så för att fira så åkte jag och pappsen i torsdags till Ica Maxi så att jag kunde köpa på mig lite blommor. När jag kom hem upptäckte jag dock ett litet problem. Jag har ju typ inga krukor kvar längre, gjorde mig av med nästan alla för länge sen. Så det måste vi ju göra något åt.

Medans jag var iväg med pappsen var Kalle och Leo iväg för att fira att Leo blir fjortis. De käkade gott och som present fick han ta hål i öronen, plus att han fick tre par örhängen. Så när han kom hem var han väldigt nöjd. Själv var jag mest trött då. Så trött att när Kalle och jag satt ute på balkongen efter att han kom och lämnade av Leo hade jag svårt att hålla ögonen öppna och gäspade konstant.

Igår var det Leos födelsedag. Som han har längtat. Jag hade beställt hans present för nån vecka sen och hämtat ut den nu i veckan. Han blev mer än glad för den vågar jag mig på att påstå. Lite senare kom K och hans ex/nuvarande/vad-de-nu-än-är-den-här-veckan förbi med paket åt Leo. De hade givetvis varit välkomna upp, det är ju oavsett vad Leos pappa, men det passade tydligen inte utan Leo fick gå ner på baksidan. När han kommer upp igen berättade han att de kläder han ville ha från pappa var nerpackade, men inte sakerna han ville ha så det var bara för honom att komma förbi nån dag och hämta dem. Eeeh nej, är ju min första, spontana tanke. Jag har ju gjort helt klart för K att han får först bevisa att han blivit ren igen innan något sånt ens kan hända. Så då fick ju jag bli the bad guy, igen, och säga nej till Leo. Och även om jag förklarade varför, och att det gjorde mig väldigt glad att höra att pappa hade varit som vanligt och verkat må bra, så finns det som sagt inga garantier på hur det faktiskt ligger till. Speciellt när K inte ens kommer ihåg vissa samtal vi har haft och vad som blivit sagt.

Idag ska mamma och jag iväg ut på en loppisrunda vid lunch och leta krukor. Jag har ju som sagt nästan inga kvar. Har två växter jag fick av Kalle som fortfarande står kvar i kassen han tog hit dem i för att jag inte har några krukor. Tanken var ju att vi skulle firat Leo idag men typ alla som kommer tillhör ju någon riskgrupp så det har vi fått skjuta på. Men i eftermiddag kommer i alla fall kusinen och hennes barn för att fira. Så får vi ta de andra vid ett senare tillfälle när det är lite säkrare för dem att ge sig ut.

När man varit och shoppat med pappsen

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.