Advertisements

Den här veckan har varit helt galen på jobbet. Jag har jobbat över alla dagar utom en, och det var enbart för att jag var tvungen att åka och lämna blodprov den dagen och skulle inte hinna annars. Utanför jobbet har det dock hänt väldigt mycket positivt också som balanserat det hela.

I tisdags hade jag tid hos läkare. Vi diskuterade min medicinering som vi behöver ändra om i lite. En ska sluta att tillverkas så där har jag inget val. De andra hängde jag inte riktigt med i varför vi ska ändra dem eller vad vi ska ändra till eller när. Eller ja, den ena var anledningen till blodprovet. Är det resultatet bra ska jag få börja med den. Den andra tyckte han att vi skulle byta ut eftersom den är beroendeframkallande och jag har ätit den så länge. Ändå skriver han ut typ fyra nya uthämtningar på den så jag fattar inte riktigt hur det är tänkt att jag ska göra med den. En annan tyckte han att vi skulle dubbla dosen på och det fattade jag inte heller när jag skulle göra eftersom den dosen jag äter nu funkar bra. Om han menar att jag ska dubbla den när jag slutat med den han skrev ut fyra uthämtningar på. Sen var det säkert fem olika mediciner han nämnde som alternativ till den jag äter nu som ska sluta tillverkas. Så ja, när jag gick därifrån var jag minst sagt förvirrad. Vi diskuterade även samtalsstöd, för att hjälpa till att rodda i alla känslor som är. Även om jag är så gott som syptomfri från min diagnos tack vare DBT så har det hänt så mycket på så kort tid att jag kan behöva lite hjälp att reda ut alla känslor och att ta itu med dem istället för att bara trycka undan dem som jag gör nu. Det är ju inte optimalt och håller inte i längden.

Jag fick hem mitt nya köksbord. Tack mamsen och hennes kära sambo för hjälp med att köra hem det. Och det blev så sjukt bra i köket. Nu är alla köksmöbler utbytta, och det gick inte ens på 500 kr. I söndags köpte jag ju nämligen en stor skänk för 200 kr, som fanns på gården bredvid. Tack vare det fick jag bort mitt fula, bruna lilla skåp som stod där. Nu är köket ljust och luftigt. Har även fått en matta av mamsen vi lagt under köksbordet.

I onsdags var enda dagen jag inte jobbade över, och det var som sagt för att jag skulle lämna blodprov inför eventuell medicininsättning. Alla som känner mig vet vad jag tycker om nålar, och varför, så inte en chans att jag gör sånt ensam. Som tur är skulle mamsen vara i stan så hon följde med och höll mig i handen, bokstavligen. Jag blir som en treåring på nytt när det är dags för blodprov. Nackdelen är att om jag ska börja med den medicinen som läkaren tyckte så kommer jag att under dosjusteringarna få lämna prover typ en gång i veckan, och när vi har hittat rätt dos så blir det ungefär var tredje månad. Ja men det känns ju kul!

I torsdags kunde jag inte jobba över så länge. Jag fick nämligen sms om att mina nya glasögon fanns för uthämtning och det har jag väntat på. Ett par ungdomsprogressiva till vardags (som jag fortfarande inte lärt mig riktigt hur jag ska titta med), ett par läsglasögon (halleluja) och ett par solglasögon. En helt ny värld har öppnat sig nu när jag ser som man ska. Mina gamla glasögon hade jag ju ändå haft sen December 2016 och en synen har förändrats en del sen dess. Och känslan av att krypa ner i sängen på kvällen med en bok var oslagbar. Jag älskar mina läsglasögon. Jag har inte kunnat läsa sen i Mars, då var jag tvungen att inse att det inte höll längre när jag efter nån sida inte längre såg vad det stod. Så det är vad jag roat mig med de senaste kvällarna.

Och igår var det äntligen den efterlängtade fredagen. Som jobbmässigt innebar jour så en timmas övertid blev det. Vilket väl är det sista man vill på en fredag iofs. Efter jobbet åkte jag och mötte upp Leo utanför Ica för att handla inför helgen. Jag hade ju tänkt att köpa en ros, som de har haft ståendes precis vid ingången, men självklart var de slut nu. 🙁 Till middag blev det sallad, jag var alldeles för slut för matlagning. När jag hade ätit blev det sängen och serier, som sedan byttes till sängen och en bok och innan midnatt var det tack och godnatt.

Idag kommer Kalle över. Dels ska han tona Leos hår igen, och så ska han hjälpa mig att plocka ner en hylla som sitter på väggen i köket. Jag tänkte först bara flytta den, så att den blev centrerad över skänken jag köpte men så kollade jag vad som faktiskt står på den och inget av det är nåt jag egentligen ens vill ha framme. Det kan jag lika gärna lägga i nån av lådorna på skänken för det är mest minnen som jag inte vill bli påmind om men som jag inte heller vill kasta. Så hyllan åker ner i källaren så länge. Den kanske nån gång behövs på nån annan vägg. Jag ska även försöka hitta ork och energi till att bädda rent, tvätta och lite sånt som måste göras. Jag är helt död efter förra och den här veckan på jobbet. Och jag misstänker att nästa vecka blir något liknande. Men jag vägrar att jobba över nästa vecka, träning är inplanerat då för det var alldeles för länge sen.

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.