Advertisements

Att köra stenhårt på gymmet två dagar i rad är ju inget jag rekommenderar. Jag är rätt så mör idag kan jag ju säga. Men vi ska köra idag också. Jag tänkte först att jag skulle ta en promenad idag men det är fan varmare ute än på gymmet så gymmet it is.

Jag vaknade till ett missat samtal från kusinen och även ett sms. Hon brukar ju aldrig skicka sms, hon skriver alltid på messenger. Hon skrev och frågade om jag tagit bort Facebook? Eeeh, nej? Går in på Facebook och kan inte komma in. Möttes av att mitt konto är anmält och vill jag ha tillbaka det får jag anmäla att jag vill ha det granskat. Så det gjorde jag. Fick lite uppgifter jag skulle göra för att bevisa att jag är jag och sen skickade jag in det.

Jag känner mig rätt handikappad utan just messenger för det är ju där jag pratar med alla. En del skickade jag sms till, och M hörde av sig på kik, men är några jag bara har på messenger. Så de får väl vänta på att jag kommer tillbaka. 🙂 Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge och jag är väl värd att vänta på. Sa hon ödmjukt.

Så idag blir det som sagt gymmet när jag fått i mig kaffet. Ja kaffet ja. Efter att ha gjort allt Facebook ville att jag skulle göra för att bevisa att jag är jag fick jag äntligen hälla upp mitt morgonkaffe. Det viktigaste målet på dagen! Häller i mjölken och det ser sjukt konstigt ut i muggen då. Smakar lite och det smakar inte som det ska, men kan inte sätta fingret på vad som är fel. Kollar mjölken. Jo, då är den gammal. Så det var bara att dra på sig en kjol och gå till Ica.

På väg dit kollar jag om mitt paket kommit, det stod i appen att det mest troligt blir levererat idag. Nopes, inte levererat. Köper min mjölk, går hem och sätter på kaffet. Då får jag en notifiering på telefonen. Kollar vad det är. Mitt paket finns för uthämtning nu. Så det går ju sådär för mig idag kan man lugnt säga. Lär väl cykla omkull på väg till eller från gymmet idag, tappa en vikt på foten eller nåt sånt haha.

Eftersom det är onsdag idag slipper jag laga mat. Men tänker inte ta en matlåda, jag tänker ta en shake. Finns det något bättre tillfälle än semestern att få in en ny rutin? De flesta, och även jag i vanliga fall, släpper på sånt under semestern. Men jag tänker ta det här tre veckorna till att få ordning på kost och träning för det har varit lite sådär med det. Så istället för matlåda två dagar i veckan blir det en shake. Insåg att det är så nära 5:2-dieten man kan komma så jag googlade lite på den för att läsa lite. Vill ju veta att det inte finns några hälsorisker för då är det inte värt det. Men vad jag kunde läsa mig till så är det en rätt bra diet. Eftersom du de övriga dagarna ska äta precis som vanligt, om du äter hälsosamt, så finns inte de risker som finns för andra dieter där du utesluter kolhydrater eller fett osv som kan leda till långsiktiga risker för kroppen. Kroppen behöver ju allt.

Var också lite orolig över att eftersom man fastar två gånger i veckan, då får du äta max 600 kalorier, att kroppen ska ställa in sig på svält. Men eftersom man aldrig ska fasta två dagar i rad, och för min del blir det onsdag och söndag så det är lugnt, så hinner inte kroppen uppfatta det och ställa in sig på svält. Det fanns länkat en del forskning så skumläste det lite snabbt. Och det var grönt ljus så från och med nu är det så jag tänker äta. Sen ska man ju även alltid, även de dagar man inte fastar, vara sparsam med onyttigheter som chips, dricka osv. Där kan jag erkänna att jag inte riktigt varit det sista tiden. Vilket också nu visar sig på vågen. Så det får jag bli bättre på. Och som alltid ska man ju kombinera kost med att vara aktiv och där är det ju inga problem.

Så det är mitt semesterprojekt, kost och träning. Så siktar vi på beach 2021. Tur för mig att beach 2020 ändå blev inställt. 🙂

Det här lade ribban för hur resten av morgonen blev

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.