Advertisements

Man kan väl säga att resten av dagen igår fortsatte lika bra som det började. Vilket inte är något att hurra över.

Jag bestämde mig för att jag skiter i gymmet, jag lär ju ändå bli påkörd på vägen dit, tappa en hantel på foten osv. Istället fick jag för mig att jag skulle baka. När bakade Lilith sist? Sagt och gjort, fram med recepten, fixa en inköpslista och gå till Ica. Jag passade även på att hämta ut mitt paket när jag ändå var där. Hem, packa upp allt och få ner allt i sina burkar. Skavsår på foten fick jag också.

Häller i mjölet i sin burk. Sen sockret i sin burk. Sen florsockret i sin burk, trodde jag. För när jag står och häller över allt florsocker i burken frågar Leo varför vi har två burkar för florsocker. Vilket vi inte har. Vi har en. Jag höll på att hälla florsockret i burken för potatismjöl… Nämnde jag att det gick väldigt bra för mig igår?

Precis när jag ska till att börja baka ringer det, ett nummer inom Eskilstuna kommun. ”Hej jag heter xxx och ringer ifrån socialtjänsten.” Jaha ja, ännu en ny orosanmälan om barnen gällande K. Nån som blir förvånad? Jag förklarade samma sak som jag sa på samtalet om förra anmälan. Dock hade hon lite mer info den här gången om grunden till anmälan. Eller ja, lite. Hon läste upp den och det var bland det mest tragiska jag hade hört. Om nån har tvivlat tidigare borde de läsa den anmälan för där framkommer det sånt som gör att man inte tvivlar längre. Vilket jag iofs inte har gjort sen det hände, men vet ju andra som har det.

En del var jag ju tvungen att berätta för Leo, om Soc kallar honom på ännu ett samtal så bör han få veta lite varför, men jag berättade långt ifrån allt. Det behöver han inte veta för det skulle han bara må dåligt av. Det jag berättade var bara att K ska upp i rätten i höst för att ha kört påverkad och även för innehav, och att han inte klarade proverna. Och om nån fortfarande tvivlar, och hävdar att K bara är stressad, så kan de mer än gärna få ta del av den anmälan. Där finns allt svart på vitt.

Det samtalet, och att behöva säga det till Leo, sög den sista lilla energin ur mig så det blev inga Kärleksmums igår. Det blev soffan istället. Leo och jag sket i matlåda och shake och körde var sin sallad istället samtidigt som vi kollade på tv. När vi hade kollat klart blev det sängen och serier för mig.

Lagom tills jag skulle byta ut serierna mot boken kom Leo in i sovrummet. Han ville egentligen inget speciellt, bara umgås. Så boken fick vänta. Istället pratade vi om lite allt möjligt, kollade roliga klipp på nätet, diskuterade ormar och spindlar och lite annat smått och gott. Den timman vägde upp resten av skitdagen helt klart. När Leo gick ut till vardagsrummet igen åkte boken fram och det blev en timmas läsning innan det var dags att sova.

Idag har jag inte planerat nånting alls än så länge. Jag velar fortfarande mellan om jag ska ta en promenad eller om jag ska åka till gymmet. Väljer jag gymmet blir det garanterat bussen dit för det är ingen chans att jag cyklar i den här värmen. Leo kommer att ha tvättmaskinen så kan inte tvätta heller varken innan eller efter att jag åker. För han ska snart sparkas upp och sen är den upptagen resten av dagen. Jag borde ju dammsuga men det är det för varmt för.

Liliths nya leksak

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.