Advertisements

Igår var det äntligen dags. Dagen jag hade väntat i evigheter på var här.Vid lunch gick jag och mötte upp A och C utanför jobbet. A lånade bilen av C så att vi kunde åka. Och vart vi skulle? Till Arlanda. Varför? Jo, vi har adopterat en hund, ifrån Spanien. En Karma. Hon är en amstaffmix, vet inte närmare vilka fler raser, och är fem år gammal. Hon bodde på ett kommunalt shelter med 250 andra hundar och för få volontärer.

Direkt när jag såg annonsen för henne föll jag. Kärlek vid första ögonkastet. Så jag tog kontakt med tjejen som organiserar allt här i Sverige och så var Karma våran. Och ingen är lyckligare än jag.

När vi mötte upp dem på Arlanda var hon väldigt stressad, vilket inte är så konstigt. När hon kom ut till bilen slappnade hon av rätt snabbt och sov nästan hela vägen. Vi stannade vid en liten grusväg och så fick hon gå ut och sträcka på benen och uträtta sina behov till massor med beröm.

Väl hemma valde vi att behålla kopplet på. Hon var väldigt nyfiken på katterna, men stannade på en meters avstånd. Kopplet var mer för om katterna skulle känna att de behövde försvara sig. Jag valde att sova med stängd dörr just för att kunna ta av henne selen under natten. Och vi sov så gott så tillsammans, även om hon både tar upp mycket plats i sängen, och dessutom snarkar.

När alarmet ringde i morse blev det direkt en promenad så hon kunde uträtta sina behov. Ofta är såna här hundar inte rumsrena men det har inte varit en enda olycka inatt. Så vi gick ut direkt och tog en snabb promenad så hon kunde göra sitt. Sen blev det hem till mitt älskade morgonkaffe och ett tuggben till Karma som hon nu smaskar på här bredvid mig.

Eventuellt kommer Kalle idag för att även sätta upp en grind till vardagsrummet. Vi satte ju upp två dagen innan hon kom hit men för att kunna ta av kopplet mer så behöver vi en till. Så jag väntar på svar om vi kan ta det i eftermiddag så bjuder jag honom på mat som tack. Förutom det blir det inte så mycket som händer. Efter morgonkaffet ska vi ut på en lite längre promenad, Karma har massor med energi hon behöver få göra sig av med så vi ska utforska bra promenadvägar här.

Jag har ju semester nu för att inte lämna henne ensam direkt hon kommit och så att vi ska hinna lära känna varandra ordentligt, och så att jag ska kunna se lite hur hon reagerar på att vara ensam. Igår fick hon vara kvar i sovrummet när jag gick ut och rökte på kvällen och det gick bra. Visst, det är bara tio minuter men det är ju en början för att se hur det går för henne då. Och så får vi utöka tiden lite allt eftersom. Det är ju inga enorma mängder hon kommer att vara ensam hemma eftersom först har hon mig på morgonen, en stund efter att jag har åkt har hon Leo, sen kommer jag hem på lunchen en stund, sen kommer Leo hem ifrån skolan och så kommer jag hem ifrån jobbet. Det här kommer att bli toppen!

Kvällsmys i sängen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.