Advertisements

Det här med Karma är ju det bästa jag gjort på väldigt länge. En mer enkel och kärleksfull hund får man leta efter. Så länge hon får mat och en mängd promenader så är hon nöjd. Och givetvis inte vara mer än 2 cm bort från mig.

Igår när Kalle slutat jobbet gick vi för att möta honom utanför Ica. Jag vill inte lämna Karma hemma så länge ensam än så länge och jag vill heller inte ställa henne ensam utanför affären. Så Kalle mötte upp oss för att hålla henne sällskap medans vi gick in och handlade. Trodde jag ja. Jag hade glömt kortet hemma så jag fick vackert skicka inköpslistan till Kalle så fick de gå in och handla och så swishade jag honom när de var klara. Sen åkte Leo och Kalle hem till oss och Karma och jag tog en promenad. Jag hade ju inte med hennes bilbälte så vi fick gå.

När vi kom hem packade Leo upp det vi hade handlat och sen blev det kaffe för mig och Kalle i vardagsrummet så att vi kunde stänga dörrarna. Jag håller ju Karma avskild från katterna när hon är lös än så länge. Jag är inte orolig för att hon ska skada dem på något sätt, men orolig för att hon vill fram och nosa och då ska de skada henne. Så de får sakta men säkert vänja sig vid varandra innan de får vara lösa ihop.

När det var dags att laga mat förflyttade vi oss till köket istället. Jag skulle bjuda Kalle på mat som tack för hjälpen när vi var på akuten. Karma är ju aldrig längre bort från mig än 2 cm om hon inte är ensam i ett rum så hon var inte så glad att jag skulle laga mat och gick omkring i köket för då var hon ju tvungen att gå efter hela tiden. Men hon lugnade sig när vi skulle äta, då slängde hon sig i soffan och sov.

Efter maten fixade jag disken och sen var det dags för en kvällspromenad. Leo ville följa med och det fick han mer än gärna. Hon behöver ju lära sig att han också bor här och också bestämmer. Jag passade även på att ta med soporna ut. Vi sa hej då till Kalle och sen gick vi en snabb runda på ungefär 20 minuter. Sen blev det sovrummet och serier för mig och Karma och Leo tog över tvn i vardagsrummet. Det är ju lite tråkigt att behöva stänga dörren till det rum där vi är, speciellt på kvällen. Leo känns så långt bort då. Men alternativet är att hon har koppel på sig inne och det vill vi gärna slippa så mycket som möjligt.

Karma var redo att sova för natten när vi kom in, hon är verkligen kvällstrött. Och morgonpigg. Vilket är tvärt emot vad jag är. Så vid klockan elva igår kväll släpade jag ut henne på en snabb promenad runt huset men förhoppningen att hon sen skulle klara sig till morgonen. Vilket hon gjorde galant. När alarmet ringde klev vi upp, jag startade kaffet och sen ut på en snabb promenad runt huset. Vi ska ta en längre, som vi brukar, om nån timma när jag druckit upp morgonkaffet. Sen har jag lite att göra hemma, som att tvätta, byta badlakan osv. Sånt som behövs göras helt enkelt. Vilket är ett utmärkt tillfälle till ensamträning för Karma. Än så länge har det gått galant och jag ska utöka tiden sakta men säkert så att hon utan problem fixar det när jag är på jobbet.

Man måste ju bara älskar det där söta lilla ansiktet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.