Manifest that

 Om man vet vilka ex jag har så vet man också att det här är nog en av de första gångerna i mitt liv som jag har en relation helt utan drama. Där det mesta är enkelt, och när det inte är enkelt så blir det inte drama då heller, utan det löser man på en gång. Och eftersom jag inte har haft det förut vet jag ju inte heller hur man ska hantera det. Då är det ju en himla tur att jag har en pojkvän som har tålamod med mig när jag kanske överreagerar på något, eller säger och/eller gör fel saker. Man ska aldrig ta med sig gamla förhållanden in i ett nytt, men det går samtidigt inte att bortse ifrån att vi är produkter av tidigare erfarenheter. Förra gången jag blev lite sur ringde han upp mig på videochat på en gång för att reda ut det. Den här gången kunde han inte göra det, men det han gjorde var att helt enkelt inte agera på min reaktion. Det är ju helt omöjligt att vara arg på någon som bara lugnt konstaterar att han älskar mig, när jag blir lite sur på honom. Sakta men säkert börjar jag också att lära mig att när han säger eller gör någonting är det inte av samma anledning någon av mina ex sa eller gjorde något och det kräver därför inte samma reaktion från mig. Men om den reaktionen ändå kommer, så är han helt lugn tillbaka. Jag vet fortfarande inte riktigt hur jag ska hantera det, men jag lär mig.

I morse fick jag för en gångs skull sova till alarmet ringde. Och typ två minuter efter att det hade ringt så ringde mamsen. Hon kommer över på en fika i morgon, äntligen. Som jag har saknat min mamma. Förra gången vi bokade in en fika var hon ju sjuk. 

Karma och jag tog samma långa promenad som igår så hon var ju mer än nöjd. Efter det blev det en promenad till affären för mig. Eftersom mamma kommer imorgon fick jag planera om min handling tills idag, så att vi har allt vi behöver till helgen. På väg hem från affären plingade Kivra till, det var deklarationen som kom. Och jag tänker inte säga mer än att det kunde inte bli så mycket bättre. Än så länge har det här året börjar rätt så mycket som jag har velat att det ska göra. Allt börjar att rätta till sig av sig självt. Om en sak händer så följer ofta det andra efter.

När jag kom hem och hade packat upp allt tog jag itu med lite tvätt och annat som behövde göras. Jag avslutade det hela med att vårstäda balkongen, som jag har längtat efter att få göra det. Nu är det bara att hoppas att det inte kommer några fler snöstormar. Sen blev det kaffe och senaste avsnittet av Teen Mom Family Reunion. 

Om min hund har samlat kraft sen förra promenaden får det efter maten bli en runda till skogen. Sen klarar hon sig utmärkt tills vi går ut på baksidan innan det är dags att sova. 0 comments:

Post a Comment